HISTORIE

Na mijn opleiding All-round Schoonheidsverzorging aan het Gerda Siemer College kon ik in 1997 direct aan de slag in de pilotstore van Ariane Inden Amsterdam.
Naast het geven van schoonheidsbehandelingen met dit exclusieve merk, verzorgde ik bovendien de make-up workshops en richtte de etalages van de vier Ariane Inden franchise vestigingen in.

‘Fair Fashion’ stylist & visagist

Een volgende logische stap werd het opzetten van mijn eigen bedrijf, Sparkle 4 All. Daarmee verzorg ik sinds jaar en dag de make-up voor fotografie, film en particulieren.
Een opleiding modestyling en fotostyling aan Academie Vogue maakte het plaatje compleet, hierdoor werd het mogelijk om zowel styling als ook visagie binnen één opdracht te combineren, iets wat in die tijd nog vrij ongewoon was. De verspillende, vernietigende en mens- en dieronvriendelijke impact van de kledingindustrie en cosmetica bracht een nieuwe uitdaging met zich mee: deze producten zo veel mogelijk diervriendelijk, fair trade en ecologisch zien te vinden en gebruiken. Maar ook noodzakelijkerwijs mooie eco merken naar Nederland halen. Als ‘Fair Fashion’ visagist & modestylist zijn er als zodanig voor vele Nederlandse bladen modeproducties gemaakt en bn’ers en artiesten opgemaakt en gekleed.

Daarnaast verzorgde ik aan het IMKO, Instituut de Korte en het R.O.C. de visagieopleidingen en was ik – tot voor kort – docent schoonheidsverzorging aan de Wellness Academie.

Terug naar de bron….

Mijn eerste liefde, het vak van schoonheidsspecialist, nam toch weer de overhand en ik startte in 2012 mijn eerste salon in Hoorn. Want, zo blijkt toch altijd weer, een gezonde en stralende huid is de basis voor een mooie uitstraling en een perfecte make-up. Mensen weer ontspannen en stralend, vol zelfvertrouwen de deur uit zien gaan geeft de meeste voldoening!
Dit alles uiteraard weer op een verantwoorde manier: met natuurlijke, biologische cosmetica zonder hormoon-verstorende en andere ongezonde toevoegingen.

SPARKLE PURE®

Helaas produceert de cosmetica industrie hoofdzakelijk ongezonde en onnodige producten en was het wederom een hele uitdaging om de juiste producten voor de behandelingen en thuisgebruik te vinden. In 2021 heb ik de opleiding Organic Skincare Formulation bij Formula Botanica in Londen afgerond en mag ik mij intussen Cosmetic Scientist noemen. Sparkle Pure® is het huismerk van Sparkle 4 All geworden, een exclusief merk voor salons en huidtherapeuten. Het bevat uitsluitend biologisch gecertificeerde ingrediënten, geen conserveringsmiddelen, geen palmolie derivaten en is duurzaam vervaardigd. Behandelingen worden gegeven met vers bereide maskers, pakkingen en peelings. ‘If you can’t eat it, don’t put it on your skin’! Alhoewel er veel is wat je ‘kan’ eten maar beter niet op je huid kan smeren…