Tips & Tricks
Schoonheidsspecialist, Stylist, Visagist & Hairstylist

Tips & Tricks

De basis: Meetkunde gezichtsvormen

Wij streven naar symmetrie in alles, schoonheid wordt direct, maar vaak onbewust, in verband gebracht met symmetrie. Denk ook aan de 'gulden snede' voor het lichaam van Da Vinci, deze kan ook aan het gezicht worden toegeschreven.

Een gezicht is als zodanig in te delen in een samenspel tussen de verschillende gelaatstrekken en zintuigen als ogen, neus en mond. En iedereen heeft zijn eigen unieke uitvoering, niemand is hetzelfde.


Met optische licht - en - donker - effecten kan je dichter in de buurt komen van deze 'ideale verhoudingen'.

Gewenste diepten in het gezicht, zoals de schaduw onder de jukbeenderen en de arcadebogen (vlak onder de wenkbrauwen) maak je donkerder en alles wat je naar voren wil laten komen maak je lichter. Door deze iets hoger te leggen dan de werkelijkheid lijken de jukbeenderen hoger en de ogen groter, of te wel sprekender, te lijken.


Zoals in het schema blijkt zie je dat de aanzet van de wenkbrauwen, binnenooghoek en neusvleugel idealiter loodrecht en verticaal boven elkaar staan. Ook zie je  dat de arcadeboog overeenkomt met het diepste punt van de neusbrug. Dat kan je ook voelen.

Helaas dalen onze arcadebogen met de jaren, maak deze 'overhangende huid' dus donkerder. Meestal bevindt een van de ogen, inclusief de wenkbrauw, zich lager dan de andere. Dan kan je meer in symmetrie brengen door het ene oog wat hoger in de arcadeboog donkerder te maken en het hoogste punt van de wenkbrauw te verleggen.

Succes!