Bindweefselmassage
Schoonheidsspecialist, Stylist, Visagist & Hairstylist

BINDWEEFSELMASSAGE

Ook wel huidverbeterende massage, is een intensieve massage om de huidconditie te verbeteren. Verklevingen worden los gemaakt en de doorbloeding zal verbeteren. Tevens wordt de aanmaak van collageen en elastine vezels bevorderd.

Indicaties: verslapte huid, slecht doorbloede huid, onzuivere huid en rosacea (in de volksmond 'couperose').

Alhoewel de behandeling zelf geen pijn mag doen, is direct na een bindweefselmassage de huid wat roze en voelt strak.

Het resultaat is de volgende dag wel al zichtbaar.


Om het resultaat op langere termijn te behouden zijn meerdere behandelingen in wekelijks kuurverband van vier tot zes keer raadzaam.


45 minuten voor € 47,50

4 keer 45 minuten € 160,-

6 keer 45 minuten € 230,-

De bindweefselmassage technieken geven mechanische prikkels aan de weefselherstellende cellen in het onderhuids bindweefsel. Hierdoor wordt het herstelmechanisme van ons lichaam aangezet. Rond 1930 is deze manier van behandelen door heilgymnasten ontwikkeld en wordt in de fysiotherapie veelvuldig gebruikt.


De cosmetische huidverbeterende massage zoals de huidtherapeut deze uitvoert bestaat uit bindweefsel massagrepen op de rug en in het gezicht en uit pincements (kleine knijptangen) en effleurages (strijkingen) in het gezicht om de aanmaak van elastine- en collagene vezels van de huid te stimuleren. De massage werkt hierdoor celvernieuwend en de huid wordt steviger. Maar ook echte huidproblemen zoals acne en rosacea verbeteren aanzienlijk.

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, mag de massage niet pijnlijk zijn, maar is ze wel stevig en stimulerend.