Door verneveling van de ECO by SONYA® lotion met DHA over de huid, wordt er een laagje op de huid aangebracht dat binnen enkele uren zorgt voor een vlekkeloze, streeploze en egaal bruine teint.

Je gaat in de speciale pop-up cabine staan en, afhankelijk van het gewenste resultaat, word er in ca 5 minuten één of meerdere keren beneveld met een speciale air-brush compressor. Zodoende bereik je in één behandeling jouw ideale kleur.

Je ziet direct resultaat

De lotion ontwikkeld zich tot ongeveer 8 uur na de behandeling door. Daarom word aangeraden om tijdens deze ontwikkelingstijd niet al te knellende kleding te dragen, je huid niet met vocht of crèmes in aanraking te laten komen, te zonnen of intensief te bewegen waardoor je misschien gaat transpireren. Mocht de lotion toch op kleding hebben afgegeven dan kan deze makkelijk worden uitgewassen.

Nazorg

De overtollige lotion spoel je er na de ontwikkeltijd onder de douche af. Daarna kan de huid weer worden verzorgd en worden opgemaakt zoals je gewend bent. Zonnen kan dan ook gewoon, uiteraard met gebruik van een bij jouw huid passende UV-beschermingsfactor.

Het is belangrijk om de huid twee keer per dag te hydrateren voor een langere duur van de bruine teint. Daarentegen kunnen peelings of het of het exfoliëren (scrubben, hard droogwrijven) van de huid de spray tan sneller doen vervagen.

Afhankelijk van je huidtype, voorbereiding en nabehandeling blijft het resultaat 7 tot 10 dagen optimaal. Herhaal je de behandeling daarna en volg je verzorgingsadviezen op, dan bouwt zich een duurzamere en diepere kleur op. Het langzaam verminderen van de teint is een natuurlijk proces doordat de bovenste lagen van de opperhuid zich gemiddeld elke 7 dagen vernieuwen.

Voorzorgsmaatregelen

  • Crèmes en talg belemmeren de inwerking van het product. Douche daarom ca. 1 tot 3 uur van te voren met een niet vettende zeep en breng geen enkel product aan. Ook geen gezichtscrème of deodorant.
  • Minimaal 4 uur van te voren scrubben verlengt de duur;
  • Niet korter dan 8 uur van te voren ontharen zodat de huid zich egaal hersteld heeft;
  • Laat de huid tenminste 1 uur van te voren niet in aanraking meer komen met water;

Spray tanning is de toekomst van een gezonde, snelle, egaal bruine huid.

Het effect van UV straling is voor iedereen intussen duidelijk: deze heeft een directe degeneratie van de huid tot gevolg en verhoogd de kans op huidkanker aanzienlijk.

DHA is niet gevaarlijk of ongezond

Dihydroxyacetone is een kleurloze afgeleide van suikerriet of -biet, een 100% natuurlijk product.

Bij huidcontact komt het in aanraking met de eiwitten die daarin aanwezig zijn. Dit veroorzaakt een natuurlijke verkleuring van de huid, dat zonder risico voor de gezondheid gebruikt kan worden.

Als je last hebt van vitiligo en andere huidoneffenheden, dan wordt de spray tan aangeraden door artsen en huidspecialisten. Er zijn geen nadelige gevolgen bekend over spray tanning tijdens de zwangerschap, het verdient eerder de aanbeveling boven de schadelijke werking van UV-straling.

Voor alle zekerheid word een spray tan behandeling niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes. Als je twijfelt, raadpleeg dan je huisarts of specialist voordat je een spray tan behandeling boekt.