Microdermabrasie is een mechanische methode om de huid frisser, gladder en egaler te maken en te ontdoen van pigmentvlekjes, fijne rimpeltjes, ondiepe littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen.

Hierbij word gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur om heel nauwkeurig en effectief de bovenste huidlagen van de hoornlaag te exfoliëren.

Het is een geheel pijnloze behandeling. De huid oogt direct stralend en voelt al na een eerste behandeling zacht en glad aan. Door de toepassing van het serum en masker zal de huid er niet rood of geïrriteerd uit zien.

De eerste 24 uur zal de huid minder beschermt zijn tegen UV stralen waardoor een UV bescherming met een spf waarde van 40+ noodzakelijk is bij blootstelling aan de zon. Bij het behandelen van pigmentvlekken is het een voorwaarde om overdag altijd een minimale UV bescherming van 30+ te gebruiken.

Make-up en niet-irriterende crèmes kunnen meestal worden toegepast binnen een paar uur of direct na micro-dermabrasie. Vanwege een licht verhoogde gevoeligheid van de huid, direct na de microdermabrasie, dienen irriterende producten zoals glycolzuur of geparfumeerde crèmes en lotions de eerste 24 uur na een behandeling vermeden te worden.

De menselijke huid regenereert zich gemiddeld elke 30 dagen. Daarom is een gemiddelde interval van 2 tot 4 weken voor verdere verbetering wenselijk en worden de behandelingen bij voorkeur in kuurverband ondergaan.

Heel gelaat:

  • Huidanalyse
  • Productgebruik afstemmen op huidanalyse
  • Dubbele reiniging
  • Microdermabrasie hele gelaat
  • Herstellend masker
  • Serum, dag-, of nachtverzorging
  • Lichte make-up indien gewenst

Plaatselijk

Alleen de plaatselijke huidafwijking word behandeld, verder alle onderdelen zoals hierboven.

Vraag vrijblijvend en kosteloos naar de mogelijkheden.

Vergoeding zorgverzekering

Micro-dermabrasie kan worden ingezet bij de medische acne en camouflage therapie. Vraag om vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Wij zijn geregistreerd met een AGB code voor de zorgverzekeraars.

Polijsten

Microdermabrasie kristallen zijn zeer fijne aluminiumoxide kristallen, die zijn verpulvert tot een poeder en als inert schuurmiddel zeer geschikt om heel fijn te polijsten. Deze poederdeeltjes worden door een vacuümzuigend mondstuk langs de gespannen huid heengeblazen en tegelijkertijd weer opgezogen en afgevoerd.

De huid bestaat uit vele laagjes cellen die continue van onderaf worden vernieuwd. Aan het oppervlak worden deze dan constant afgestaan. Het afschilferingsproces wordt als het ware versneld door microdermabrasie. Dit zal in verschillende etappes en met bepaalde intervallen effectief zijn en daarom zullen er meerdere behandelingen nodig zijn.

Hoe veel behandelingen er nodig zijn en hoeveel tijd er tussen de behandelingen nodig is, zal afhangen van de aard van de klacht, leeftijd en huidconditie.