Oorkaars therapie

Oorkaars therapie

Een bijzondere en zeer ontspannen ervaring!

Het werkingsprince bestaat uit de warmte die de gehoorgang binnendringt en als indirecte reactie de doorbloeding in de oren, lymfeklieren en acupunctuurpunten activeert. De zuivere bijenwas waarin een etherische olide is verwerkt, werkt in op de gehele gehooringang. Ingedroogd oorsmeer wordt verzacht en kan weer in beweging komen.

Vanwege de activering van de lymfestroom en doorbloeding in het oor en hoofd ondersteund deze therapie tevens een lymfedrainage.

De oorkaarstherapie wordt, vanwege de intens ontspannende werking op lichaam en geest, ook ingezet voor klachten als stress, slapeloosheid, voorhoofds- en bijholteontstekingen.

Oorkaarsen mogen niet worden toepgepaast bij een geperforeerd trommelvlies, epilepsie en oorontsteking.


Per behandeling van ca 30 minuten € 27,50

FACTS


De kaarsen zijn gemaakt van stukjes linnen die gedrenkt zijn in bijenwas en kruiden, die zodanig worden opgerold dat in het midden van de kaars een verticaal kanaal openblijft. Het hoofd wordt zo neergelegd dat de kaars verticaal in èèn oor kan steken. Hierbij wordt de kaars aangestokeng. Per oor brandt èèn kaars ca 15 minuten.


Wij zijn opgeleid tot het geven van de oorkaars therapie. Helaas zijn er door verkeerd gebruik van oorkaarsen negatieve ervaringen bekend.