Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage

Dit is een massagevorm waarbij het lymfstelsel gestimuleerd word om het weefselvocht, waarin zich ziektekiemen, afvalstoffen en overtollig vocht bevinden, af te voeren.

Gebrek aan beweging, stress en ongezonde voeding zorgen voor een opeenhoping van afvalstoffen waardoor we (zichtbaar en niet zichtbaar) oedeem en stofwisselingsproblemen kunnen krijgen.


Indicaties: slechte weerstand, vocht onder de ogen, acne, acne rosacea, chronische verkoudheid, na een chirurgische ingreep, zware benen, opgezwollen hals, voeten of handen.

Ook is het een prima antistress behandeling!


Gezicht, hals en hoofd: 35 minuten € 32,50

Lichaam: 60 minuten € 54,-

Van top tot teen: 90 minuten € 68,-

Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen en bloed-, lymf- en hersenbanen. Oneindig veel processen verlopen via dit lichaamsvocht. Ook het stofwisselingssysteem van de huid, en specifiek van het gelaat.

Ons bloedvatensysteem heeft, in tegenstelling tot het lymfesysteem, een eigen pomp. Om het lymfevocht toch goed te laten stromen is beweging noodzakelijk. Een specifieke massage helpt daarbij!

In 1932 ontwikkelde Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog, samen met zijn echtgenote, een voor die tijd revolutionaire therapie. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfstelsel, maar vooral op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht.

De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar.